Enciklopédia

Az enciklopédia forrása a wikipedia.org.

 

Drupal:

Drupal PHP-ben írt nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer és fejlesztői keretrendszer, melyet Dries Buytaert fejlesztett ki. Manapság számos nagy látogatottságú oldalon használják, ilyen például a Spread Firefox, KernelTrap. Különösen népszerű az internetes közösségi oldalak létrehozásánál.

 

html:

HTML (angolul: HyperText Markup Language=hiperszöveges jelölőnyelv) egy leíró nyelv, melyet weboldalak készítéséhez fejlesztettek ki, és mára már internetes szabvánnyá vált aW3C (World Wide Web Consortium) támogatásával.

 

POP3:

A Post Office Protocol version 3 (POP3) egy alkalmazás szintű protokoll, melynek segítségével az e-mail kliensek egy meglévő TCP/IP kapcsolaton keresztül letölthetik az elektronikus leveleket a kiszolgálóról. Napjainkban ez a legelterjedtebb protokoll az elektronikus levelek lekéréséhez.

 

IMAP:

Az IMAP (Internet Message Access Protocol) egy alkalmazás rétegbeli protokoll, amely segítségével a leveleinkhez férhetünk hozzá. Mark Crispin fejlesztette ki 1986-ban. A POP3 mellett a legelterjedtebb levél-lekérési Internet szabvány. A legtöbb modern szerver és kliens is támogatja használatát. A levelek nem töltődnek le, a kliens csak cache-eli őket ezáltal csökken a hálózati forgalom, a kliens háttértárigénye, a levelek bárhol elérhetővé válnak.

 

Webmail:

Web-alapú levelezőprogram („webmail”), amikor a saját gépen csak a böngésző van telepítve, és a levelezést egy internetes honlapon (illetve a mögötte lévő szerver és szerver-oldali alkalmazások segítségével) valósítjuk meg.

 

Spam:

A spam a fogadó által nem kért, elektronikusan, például e-mailen keresztül tömegesen küldött hirdetés, felhívás.

Az így kapott információk a fogadók túlnyomó része szempontjából érdektelenek, így fölösleges sávszélességet, tárhelyet, szellemi ráfordítást igényelnek a fogadótól. Mivel a spameket a feladóik milliós nagyságrendben képesek rövid idő alatt kiküldeni, ez jelentős terhelést jelent az internet használói számára. A spamek egy része tudatosan megtévesztő, a fogadó kihasználására törekszik.

 

Subdomain:

Egy domainnév-tartomány részei gyakran aldomainekre (subdomain) vannak felosztva, és ezek sajat névszerverekhez vannak kiosztva. Egy adott domain névszervere ismeri a hozzá tartozó aldomai-névszervereket (zónafájl), így az alája tartozó névszerverekhez küldi a kérdéseket elosztva.

 

Aliasdomain:

Egy oldalnak több domain neve lehet egyszerre. Ezeket adjuk meg ezzel.

 

PHP:

A PHP (PHP: Hypertext Preprocessor) nyílt forráskódú, számítógépes szkriptnyelv, legfőbb felhasználási területe a dinamikus weboldalak készítése. Emiatt a PHP-t jórészt szerver-oldalon használják, bár létezik parancssori interfésze is, illetve önálló, grafikus felületű alkalmazások is létrehozhatóak vele.

 

MYSQL:

Az MySQL az egyik legelterjedtebb adatbázis-kezelő, aminek egyik oka lehet, hogy a teljesen nyílt forráskódú LAMP (LinuxApacheMySQLPHP) összeállítás részeként költséghatékony és egyszerűen beállítható megoldást ad dinamikus webhelyek szolgáltatására.

 

FTP:

A File Transfer Protocol, vagy rövid nevén FTP TCP/IP hálózatokon – mint amilyen az internet is – történő állományátvitelre szolgáló szabvány. Gyakran van szükség arra, hogy valamilyen állományt hálózaton keresztül töltsünk le saját gépünkre, vagy egy állományt mások számára hozzáférhetővé tegyünk. Erre alkalmas az FTP, ami lehetővé teszi a különböző operációs rendszerű gépek között is az információcserét.

 

Saját hibaoldalak:

A különböző honlapokon megjelenő hibaüzeneteket lehet saját készítésűre cserélni vele.

2011 nov. 24. - Drupal weblapok

A piac igényeire válaszolva áttértünk Drupal alapú weblapok készítésére amivel időben sokkal rugalmasabban és a kor követelményeinek jobban megfelelő oldalakat tudunk készíteni. Mindenki gyorsan és olcsón szeretne lapot készíttetni magának, mostantól egy egyszerű oldal is lehet igényes és egy összetett is lehet olcsó.

2011 júl. 14. - Alap csomag tárhely növekedés

Mostantól kezdve alap csomagunk 5000MB tárhellyel rendelhető!

2010 ápr. 10. - Új Honlap csomagok!

Új Honlap csomagjaink több mint versenyképes áron biztosítják önnek a legjobb megjelenést az interneten. Tekintse meg ajánlatunkat a főmenüből. Kattintson ide a megtekintéshez!

2010 már. 25. - Új Hosting csomagok!

Tekintse meg új Hosting csomagjainkat. Olcsó árainkal mindenki megengedheti magának az internetes megjelenést. Akár 250 Ft / hónaptól. Kattintson ide a megtekintéshez!